Мей и опозиционният лидер Корбин гласуваха рано на предсрочните избори

Мей и опозиционният лидер Корбин гласуваха рано на предсрочните избори
Нова телевизия
A A+ A++ A

Министър-председателят на Великобритания и лидер на Консервативната партия Тереза Мей гласува на предсрочните парламентарни избори, предаде телевизионният канал „Скай нюз”, предаде Нова телевизия.

Мей гласува в своя избирателен район в град Мейдънхед, графство Биркшир. Тя е и кандидат за място в парламента.

Опозиционният лидер Джеръми Корбин също гласува още преди обяд, информира Sky News. Председателят на Лейбъристката партия е и кандидат за депутат. Той гласува в своя избирателен район в Излингтън, Северен Лондон.

Анкета на британския в. "Индипендънт" и "КомРес" в навечерието на вота показва, че Тереза Мей е на път да постигне категорична победа.

Според социологическо проучване Мей води с над 10% пред главния си опонент Корбин, като по този начин печели и мнозинство с цели 74 места в парламента, предаде БГНЕС.

Консервативната партия ще вземе 44 на сто от гласовете на британците, лейбъристите ще са втори с 34 на сто, а под 10% подкрепа ще получат Либерал-демократическата партия, Партията за независимост на Великобритания (UKIP) и Зелените.

Както изтъква „Индипендънт”, ако прогнозите се сбъднат, победата на консерваторите ще бъде най-голямата от времето на Маргарет Тачър насам.

#Тереза Мей #Джеръми Корбин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници