Шофьори на таксита решиха да съберат сериозна сума за емблемата на ЦСКА

Шофьори на таксита решиха да съберат сериозна сума за емблемата на ЦСКА
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Шофьори на таксита в София решиха да съберат сериозна сума от дължимите 8 млн. за емблемата на ЦСКА. Фенове на "червените" в една от най-обединените гилдии обещават финансово рамо на клуба за плащането на сумата за символите на фалиралото дружество, които сегашните управници спечелиха на търг, пише Sporta.bg.

"В София има близо осем хиляди таксита и се очаква повечето от тях да дадат за каузата по минимум десет лева - заяви пред "Труд" Благой Божинов от "ОК Супертранс". - Някои дори са готови да дарят по 50 - 100 лева. Организацията е в ход. Надявам се да запалим и колегите от страната, а също така да активираме и стотиците фенклубовете на ЦСКА в България. Сега е моментът да помогнем конкретно на ЦСКА, но и глобално на българския футбол. Този отбор е позната родна марка на света и това е добър мотив и неутралните привърженици да помогнат, пред "Труд".

Все още не е ясно кога точно трябва да се платят 8-те милиона лева за емблемата и символите. Победителят в търга е кредитор на ПФК ЦСКА АД и според търговския закон трябва да бъде изготвена сметка за разпределение на въпросната сума. Тя трябва да влезе в сила и тогава кредиторът, ако има да приспада свои вземания, да ги приспадне и да доплати остатъка. Има си ред на вземанията съгласно търговския закон. Първи ще са обезпечените кредитори - в случая НАП и Инвестбанк. Те ще си получат парите от сумата за марката, защото това е тяхното обезпечение. След това идват - различни такси и разноски, заплати, хонорари на адвокати, на треньори, футболисти и други служители.

Сумата 8 милиона лева не е избрана случайно за търга. Тя е платена с цел държавата в лицето на НАП да си получи дължимото от фалиралото дружество. Оказа се, че със зелената светлина за ЦСКА, преди година правителството е направило далновиден и явно единствено възможен ход за да си събере парите. А от своя страна "червената общност" също може да е доволна - има отбор без да носи морално бреме за ощетяване на данъкоплатците.

Към момента всичко това е на теория. За да стане факт трябва да се плати сметката. И за целта такситата надуват клаксоните, добавя вестникът.

#таксиджии #ЦСКА #емблема

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници