Празнично шествие и тържествен водосвет по случай 24 май в София (ОБНОВЕНА)

Празнично шествие и тържествен водосвет по случай 24 май в София (ОБНОВЕНА)
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Празничното шествие по случай 24 май тръгна от Президентсвото, водено от държавния глава Румен Радев. На шествието присъства министърът на образованието Красимир Вълчев, пише 24 часа.

Присъединиха се и министри, народни представители и общински съветници. Шествието се предвожда от гвардейския духов оркестър и мажоретни състави.

Тържественият поход продължи до Народната библиотека, където се проведе тържествен водосвет пред паметника на светите братя Кирил и Методий. Тържествената церемония започна с церемония, отслужена от мелнишкия епископ Герасим. На официалното честване присъстваха и патриарх Неофит , председателят на парламента Димитър Главчев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, както и културни дейци и общественици, деца от софийски училища и много учители и родители, предаде БНР.

По традиция стихотворението "Аз съм българче" беше изрецитирано от Димана и Никол - ученици в 22 училище в София. Авторът на детски книжки Петя Кокудева прочете послание, с което призова цялото общество да помогне на учителите и децата да могат да запазят вярата си в езика.

Церемонията приключи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Светите братя.

#Румен Радев #Красимир Вълчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници