Депутатите пак подхващат законите под вето

Депутатите пак подхващат законите под вето
В сряда парламентът ще обсъди и ветото на президента над Закона за горите, който също бе върнат в Народното събрание заради широкия обществен отзвук, който предизвика. Снимка: egopolitico.org
A A+ A++ A

Депутатите ще гласуват повторно промените в Закона за съдебната власт, който бе върнат с вето на президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава оспори текстовете, които уреждаха кариерното развитие на членовете на Висшия съдебен съвет и на инспектората към него след напускането им.

В сряда парламентът ще обсъди и ветото на президента над Закона за горите, който също бе върнат в Народното събрание заради широкия обществен отзвук, който предизвика.

Тогава държавният глава обяви, че липсата на диалог е довела до острата реакция, предизвикала неколкодневни протести.

С приетите спорни промени законът даваше възможност ски писти, лифтове и влекове да могат да се изграждат без промяна в предназначението на земите.

Във вторник стана ясно, че преговорите в парламента между екоорганизации и управляващите са довели до сближаване на позициите.

Съгласие обаче все още няма по най-спорната точка – изграждане на ски писти с право на строеж.

Междувременно в сряда ще се проведе протест в подкрепа на закона на главен път Е79. Жители на община Сапарева баня се събират на разклона за село Пиперево, организирани от коалиция „Природа за хората и регионите“.

#Закон за горите #Закон за съдебната власт #ВСС #кариерни бонуси #Росен Плевнелиев #вето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници