Пътнически Боинг се сблъска с камион на летището в Лос Анджелис, 8 души са пострадали

Пътнически Боинг се сблъска с камион на летището в Лос Анджелис, 8 души са пострадали
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Пътнически самолет „Boeing 737“ се сблъска с камион след кацане на летището в Лос Анджелис, щата Калифорния, информира CBS News. Инцидентът е станал малко след кацането на самолета на авиокомпания „Аеромехико“, докато машината се придвижвала към гейта, пише Труд.

При сблъсъка камионът се преобърнал, а дясното крило на самолета се е счупило. В момента на инцидента на борда на машината имало 146-има пасажери, от които осем са пострадали. Един е в тежко състояние. След удара камионът се преобърнал.

Междувременно се случи още един инцидент с пътнически самолет на летището в Лос Анджелис. Машината на австралийската компания Qantas е бил принуден да кацне аварийно на летището след два часа във въздуха заради прегряване на един от двигателите. По данни на АП пътническият Airbus A380 с няколко стотин души на борда е бил излетял за Мелбърн, но малко след 2 часа във въздуха е било съобщено за неизправност, предаде РИА. По данни на агенцията пасажерите са забелязали искри от една от турбините.

От авиокомпанията заявиха, че искрата може да е възникнала в резултат на прегряване на двигателя. "Полетът от Лос Анджелис до Мелбърн се пренасочва обратно за Лос Анджелис заради проблем с един от четирите двигателя на машината", се казва в официалното изявление на Qantas.

Съобщава се още, че самолетът е приземен благополучно на американското летище, а към момента инженери инспектират двигателите. На пътниците е предложено да летят с други полети.

#Boeing 737 #в Лос Анджелис #Qantas #камион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници