Иконоимист: Гръцкият дълг няма да бъде облекчен преди изборите в Германия

Иконоимист: Гръцкият дълг няма да бъде облекчен преди изборите в Германия
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Гръцкият дълг няма да бъде облекчен преди изборите в Германия, прогнозира икономистът Хараламбос Царданидис. В четвъртък вечерта гръцкият парламент одобри нова серия мерки за икономии по искане на кредиторите, предаде БНР.

Гръцкият икономист прогнозира още, че постигането на договореност за дълга ще отвори вратите на Гърция и към програмата за количествени улеснения на Европейската централна банка. "В Гърция всички сме обединени около позицията, че дългът трябва да бъде облекчен. Имаше и политическо съгласие, постигнато на европейско ниво през 2012 година", коментира Царданидис.

По негови думи проблемът е кога може да се облекчи дълга и по какъв начин може да се случи това. "Ако погледнем политически на проблема, преди да минат изборите в някои от европейските държави и то най-вече в Германия, надали ще видим конкретни действия.

Икономистът каза още, че има планове и варианти за облекчаването на дълга и те отдавна са на масата за преговори. "Проблемът се усложнява от различните позиции на гръцките кредитори - имам предвид на Международния валутен фонд и на Германия и част от другите страни от Съюза".

#Германия #Гръцкият

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници