„Топлофикация" призова столичани да си платят сметките

„Топлофикация" призова столичани да си платят сметките
От „Топлофикация" София твърдят, че продължават да покриват редовно задълженията си към „Булгаргаз" и няма да допуснат спирането на водата. Снимка: „Мениджър“
A A+ A++ A

„Топлофикация" София призова абонатите си да изплатят своевременно задълженията си към дружеството, за да не останат без топла вода през лятото.

Абонатите на „Топлофикация" София й дължат 274 млн. лв., съобщиха от компанията.

За опасността градът да остане без топла вода предупреди по-рано във вторник изпълнителният директор на „Булгаргаз" Димитър Гогов.

Държавният доставчик обмисля да прекрати от 2 юли доставката на природен газ към топлофикационното дружество заради дългове, а пряката последица от това е спирането на топлата вода.

От „Топлофикация" София твърдят, че продължават да покриват редовно задълженията си към „Булгаргаз" и няма да допуснат спирането на водата, предаде „Фокус".

Според компанията тя дължи на „Булгаргаз" 141 млн. лв. натрупани задължения за последните два отоплителни сезона, докато Димитър Гогов спомена по-рано сумата 154 млн. лв.

Обяснението за натрупването на задълженията е в рекордно високата цена на газа, големия студ тази зима и плащането на сметките със закъснение до два месеца от клиентите.

Паралелно с текущите плащания „Топлофикация" успява да покрие и стари задължения към „Булгаргаз", като от 2011 г. насам по направения погасителен план те са свити от 85 млн. лв. на 44 млн. лв., се казва в съобщението на дружеството.

#„Топлофикация" #София #топла вода #Димитър Гогов #„Булгаргаз" #сметки #парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници