Софийското метро било пример за качествена инвестиция на европари

Софийското метро било пример за качествена инвестиция на европари
Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой се повози пръв заедно с премиера Бойко Борисов по най-новата отсечка на Софийското метро. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С новоизградените си 11 станции и 10,5 км линии метрото на София е посочено като пример за качествена инвестиция по линия на кохезионната политика на ЕС, съобщиха от Министерството на външните работи.

Софийското метро е един от проектите, които доказват, че европейските фондове по линия на кохезионната политика са допринесли за икономическо и социално сближаване на 17 от 84-те региона в ЕС.

Това е заключението в документ, изготвен по повод обсъжданията на Многогодишната финансова рамка на ЕС за използването на фондовете по кохезионната политика за качествени инвестиции, внесен на Съвета „Общи въпроси“ от 15 страни, сред които и България.

Като се основават на положителните резултати, постигнати чрез кохезионната политика и другите инвестиционни инструменти на ЕС, 15-те държави искат и за следващата финансова рамка на ЕС достатъчно средства за инвестиции в устойчив растеж, се посочва още в документа.

Страните предлагат 5 критерия за това, сред които са улесняване на изпълнението на проектите, фокус върху ключова европейска инфраструктура и постижения в областта на науката и иновациите.

#кохезионна политика #Министерство на външните работи #Съвет „Общи въпроси“ #ЕС #София #метро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници