Петима отстранени от червеното изпълнително бюро

Петима отстранени от червеното изпълнително бюро
БНТ
A A+ A++ A

Рокадите в ръководството на БСП вече са факт. Петима бяха отстранени от червеното изпълнително бюро, за да не съвместяват партийни и парламентарни постове. Предложението за това е на председателя Корнелия Нинова, предаде Нова телевизия. Така от бюрото с внушутелно мнозинство и явно гласуване на пленума бяха изпратени Красимир Янков, Стоян Мирчев, Иван Ченчев, Весела Лечева и Александър Симов.
 
На тяхно място Нинова предлага да влязат кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, бившите депутати от Пловдив Атанаска Тенева и от Варна Апостол Димитров.
 
В същото време обаче няколко депутати запазват и партийните си постове в ръководството. Те са самата Корнелия Нинова, Стефан Данаилов, Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Валери Жаблянов.
 
Мястото си в бюрото запазва и Кирил Добрев. Той обаче заявил готовност да напусне парламента.
 
В момента делегатите гласуват тайно новите попълнения. Интригата е оставена за накрая, когато отново с таен вот ще се разпределят позициите на заместник-председателите и секретарите. Именно там е възможно предложения на Нинова да не минат и така лидерът да се окаже бламиран от Националния съвет.

#БСП #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници