Осъдиха българин, мамил дилъри на коли в Лас Вегас

Осъдиха българин, мамил дилъри на коли в Лас Вегас
След като излежи присъдата си, българинът ще бъде под съдебно наблюдение три години и ще трябва да плати част от глоба от 77 529 долара.
A A+ A++ A

Български гражданин беше осъден на 82 месеца лишаване от свобода за измами в САЩ, като ще излежи присъдата си в американски федерален затвор.

51-годишният Драгомир Тасков е ръководил българска престъпна група, която е измамила дилъри на автомобили в долината на Лас Вегас за стотици хиляди долари, съобщава американското издание „Лас Вегас ривю“, цитирано от БТА.

След като излежи присъдата си, българинът ще бъде под съдебно наблюдение три години и ще трябва да плати част от глоба от 77 529 долара заедно с други двама осъдени по случая.

Драгомир Тасков има двойно – българско и канадско гражданство. Когато излежи присъдата си, може да бъде депортиран.

Той вече е прекарал две години зад решетките, докато е оспорвал повдигнатите му обвинения.

Прокурорите по делото искаха Драгомир Тасков да бъде осъден на между 135 и 168 месеца затвор.

Вината на Драгомир Тасков беше призната още през март по четири от 34-те повдигнати му обвинения.

Според адвоката на българина той не е лидер на никаква престъпна група, а просто техник, чиято страст била да оправя коли.

Според прокурорите обаче Драгомир Тасков е участвал във всеки аспект на схемата за измами, действала между 2004 г. и 2010 г. Тасков и неговите съучастници незаконно са придобивали коли от над дузина автомобилни дилъри и са ги препродавали из цялата страна.

Мрежата използвала мними купувачи, които твърдели, че са служители на телефонни компании с големи заплати. Така те са получавали финансиране за колите си от заемодателни компании или от самите автомобилни дилъри.

Мнимите купувачи искали колите да им бъдат доставени преди дилърите и кредитните институции да проверят тяхното финансово състояние.

Купувачите успявали да получат заеми за колите от различни места, преди заемодателните компании да бъдат информирани, че те вече имат други заети суми.

#двойно гражданство #престъпна група #автомобили #Лас Вегас #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници