Хонгконг стана топ дестинация за феновете на луксозни имоти

Хонгконг стана топ дестинация за феновете на луксозни имоти
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Хонгконг измести Лондон като топ дестинацията за инвестиция в луксозни имоти, пише Profit.bg.

Сред скъпите имоти, продадени през 2016 година в бившата британска колония, цели четири надхвърлят стойността от 100 млн. долара, сочи проучване на Christie’s International Real Estate.Сред тях попада и най-скъпият имот, продаден през миналата година, за който са броени бомбастичните 270 млн. долара.Политическото напрежение и високите данъци са от основните причини Лондон да загуби лидерската си позиция в това подреждане, посочват от Christie’s.

В резултат на решението за излизане на Великобритания от Европейския съюз, политическото напрежение се нагнетява в страната. Товa обаче доведе до спад в цената на британската лира, което активира отново интереса към луксозни имоти в централен Лондон, пише в проучването.  

Откакто през 2012 година започна изготвянето на тази класация, Лондон не е падал от първото място. Новият лидер Хонгконг дебютира в класацията от четвърто място, като бавно, но сигурно се изкачи до върха през тази година. На трето място се подрежда Ню Йорк.

Средната цена на квадратен фут (1 кв. фут = 0.09 кв. метра) в Хонгконг достига 4 895 долара, което е почти двойно повече от цената в Лондон и два пъти и половина повече от тази в Ню Йорк.

Хонгконг е известен с високите цени на жилищата. Градът оглавява класацията за най-недостъпен жилищен пазар 7 години подред.

Въпреки това горещият имотен пазар на Хонгконг издава признаци за охлаждане през настоящата 2017 година, въпреки усилията на властите да задържат нивото на цените, твърди проучването.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници