Външният министър: Мария Габриел е най-силната кандидатура за еврокомисар

Външният министър: Мария Габриел е най-силната кандидатура за еврокомисар
Нова телевизия
A A+ A++ A

Мария Габриел е изключително подготвен човек, коментира в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариев.

В сряда правителството издигна кандидатурата на Мария Габриел за български еврокомисар. Следващия вторник 37-годишната Мария Габриел ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клон Юнкер, който трябва да определи нейния ресор, а след това й предстои и изслушване в Европейския парламент.

Очаква се Габриел да получи от Юнкер ресор „дигитализация”. „Дай Боже да получим този ресор. Това е един от най-важните ресори в Европейската комисия”, заяви Захариева.

 „Очевидно няма какво лошо да се каже за Мария Габриел. Единственото, което се измисли е, че тя е заместник-председател на Европейската народна партия, което е постижение за България”, каза още Захариева.  

Тя коментира и защо е приела да стане външен министър. „Чувствам се подготвена за този ресор. Не бих приела пост, за който не се чувствам подготвена. Чувствам се доста удобно в този стол”, подчерта Захариева.

#Мария Габриел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници