В Германия се провежда втората най-голяма операция след ВСВ заради обезвреждане на бомби

В Германия се провежда втората най-голяма операция след ВСВ заради обезвреждане на бомби
Youtube
A A+ A++ A

Близо 1/10 от населението на град Хановер в Германия, ще бъде евакуирано днес, тъй като сапьори ще работят по обезвреждането на бомби от Втората световна война - втората най-голяма операция след войната, съобщава The Local.

От пожарната служба обявиха в четвъртък, че експерти могат да потвърдят съществуването на пет невзривени боеприпаса от войната на 13 вероятни локации в столицата на Долна Саксония, пише news.bg.

Най-голямата евакуация от Втората световна война се проведе в Аугсбург на Коледа миналата година, когато 54 000 души бяха евакуирани от домовете им, след като при строителни дейности беше открита британска бомба с маса 3,8 тона.

Евакуацията в Хановер започна в 9 часа сутринта и градските власти се надяват всички засегнати граждани да се върнат по домовете си до вечерта.

Операцията също засяга и железопътните услуги.

Градът е планирал много културни и спортни мероприятия за евакуираните хора, за да им е зает денят, включително музейни турове, прожектиране на филми за деца и игри. Също им се осигурява и храна.

Хановер често е бил мишена на антихитлеристката коалиция по време на Втората световна война. На 9 октомври 1943 г. коалицията хвърля над града 261 000 бомби. При бомбардировките са убити 1 245 души, а 250 000 напускат домовете си.

Макар че войната приключи преди повече от 70 г., в Германия все още откриват невзривени бомби.

#Хановер #Германия #бомби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници