Каракачанов: Докато имаме армия, толкова по-уважавана ще е България

Каракачанов: Докато имаме армия, толкова по-уважавана ще е България
Източник: YouTube
A A+ A++ A

„Чувствам се много добре като военен министър. Осъзнавам, че като свършат празниците, за които се готвим двата дни, в които съм стъпил в длъжност, влизаме в реалните проблеми на българската армия”, заяви военният министър Красимир Каракачанов пред NOVA, предаде Дарик.

По думите му проблемите са много повече, отколкото ги е виждал като народен представител. Първото ново нещо, което трябва да се направи, според новия военен министър, е ново въоръжение, модернизация на въоръжението, да се повиши бойната готовност. „Необходими са и стъпки в социалната сфера – заплащането, социалните придобивки”, заяви още Каракачанов. В Деня на Българската армия новият военен министър потвърди, че остава привърженик на наборната служба.

"В програмата за управление на правителството е записано – военно обучение в училищата, доброволната служба и разработване на проектите, свързани с наборната военна служба”, заяви Каракачанов.

Министърът коментира още, че "ако казваме, че запазването на българската национална идентичност през 500-годишното турско робство се дължи на Българската православна църква, трябва да кажем, че България съществува днес като суверенна и независима държава, само благодарение на саможертвоговотността на всички онези български военни, които проливаха кръвта си по бойните полета за защитата на България и за нейното обединение", пише 24 часа.

По думи на Каракачанов докато има армия, толкова по-мощна и уважавана ще е страната ни. За модернизацията на БА вицепремиерът отбеляза, че цялото обществено внимание е насочено предимно към авиацията и флота, но не трябва да се забравя и пехотата, която съставлява най-многочисления род войски и също има нужда от нови машини. Каракачанов добави, че ще предприеме стратегически преглед на състоянието на отделните родове въоръжени сили, да внесе на вниманието на премиера Борисов всичко това, за да се предприемат необходимите стъпки.

#празниците #флота

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници