Огромен пожар бушува в центъра на Москва (ВИДЕО)

Огромен пожар бушува в центъра на Москва (ВИДЕО)
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Голям пожар бушува в момента в центъра на в Москва. Пламъците са тръгнали от празна сграда на "Лубянски пасаж", която е трябвало да бъде срутена. Стихията бавно е започнала да пълзи към съседните сгради, предава ТАСС. Само за около час пожарът вече е обхванал 3000 кв. метра, предаде iNews.bg.

Пожарът е започнал тази сутрин. Още няма информация за жертви и пострадали. Пожарът е оценен на трето ниво на опаснот от максимални пет. В момента опасността е сведена до ниво едно. От Инспекцията по безопасност на движението предупреждават, че целият транспорт е спрян и призовата шофьорите да търсят обходни маршрути.

Екипи на пожарната работят по овладяване на стихията, за да не се допусне разпространението на огъня до жилищните и офис сградите в близост, каза зам.-кметът на района Пьотр Бирюков. На място са изпратени и вертолети Ка-32, които да помогнат в гасенето на огъня.

Стана ясно също, че са мобилизирани общо 45 специализирани противопожарни машини и 147 пожарникари, предава РИА новости.

Спасителни групи евакуират хора от близките сгради, информира ТАСС, като цитира говорител на полицията. Гасенето е много трудно, тъй като по сградите има много дървени конструкции, които бързо разпалзавт огъня. Лабораториите измерват ниво на максимално допустими твърди частици във въздуха.

#Москва #пожарът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници