Атанасова: „Пирогов” има месец да се поправи

Атанасова: „Пирогов” има месец да се поправи
Здравният министър определи срок от 30 дни на болницата да поправи нарушенията, констатирани при финансова проверка на заведението. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на здравеопазването е дало срок от един месец на ръководството на „Пирогов" да отстрани всички нарушения, които са установени от проверката в болницата.

Това съобщи здравният министър Десислава Атанасова при посещението си в Шумен, цитирана от БТА и БНР.

Тя отново посочи, че докладът на експертите за извършените проверки и констатациите за нарушения е изпратен на всички институции, които могат да потвърдят или отхвърлят резултатите.

Десислава Атанасова обаче категорично заяви, че заради образуваното досъдебно производство ще се въздържа да коментира каквито и да било факти и данни от доклада.

„Използвам обаче случая да кажа още нещо, защото в последните няколко дни, включително и вчера, много се спекулира с това, че се говори против лекарите и против болница „Пирогов". Може би за пореден път ще се повторя, че винаги съм твърдяла, че „Пирогов" е символ на стандарт в спешната медицина. Лекарите там работят безотказно, безупречно, на ден минават по 10 000 души. Атаката никога не е била срещу тях", допълни здравният министър.

В средата на месеца беше изготвен доклад за одит на лечебното заведение от Министерство на здравеопазването. В доклада бяха констатирани множество нарушения, като основен проблем Атанасова посочи финансовата дисциплина на болницата.

В следствие на установените нередности, здравният министър смени ръководния състав на лечебното заведение.

#Десислава Атанасова #Пирогов #министър на здравеопазването #Шумен #лекари #Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници