Руски боен разузнавач потъна край Босфора

Руски боен разузнавач потъна край Босфора
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Руският боен кораб „Лиман” потъна край турския бряг на Черно море след челен сблъсък с друг плавателен съд, предаде „Ройтерс”, цитиран от Труд.

Всички 78 руски моряци са били спасени, съобщиха от бреговата охрана на южната ни съседка. Причина за инцидента е мъгла и ниска видимост. Другият участвал в инцидента кораб плава под флага на Того. Той е превозвал добитък.

Турският премиер Бинали Йълдъръм се е свързал по телефона с руския си колега Дмитрий Медведев и го е уведомил за случилото се. Разузнавателният кораб „Лиман“ е построен през 1970 г. в Гданск и към началото на годината е бил базиран в Севастопол.

"В 14:48 часа (московско време) руският кораб е потънал, всички моряци, 78 на брой, са спасени с лодки на бреговата охрана", се казва в прессъобщението на турската брегова охрана. От там се казва още, че товарният кораб, с който се е сблъскал "Лиман" е останал без щети и е продължил по маршрута си, предаде ТАСС.

Инцидентът е станал на 18 морски мили северно от бреговете на Турция, в близост до нос Кильос на входа на Босфора.

От руското генерално консулство в Истанбул коментират, че сблъсъкът на "Лиман" с товарния кораб се дължи на много лошите метеорологични условия. От консулството информираха още, че спасените моряци се превозват на борда на военен кораб на турската флота.

Междувременно от руското министерство на отбраната заявиха, че на мястото на инцидента са изпратени кораби на спасителните сили на Черноморския флот, както и спасителен самолет AH-26, предаде РИА новости.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници