Можем ли да ги избегнем задръстванията в края на почивните дни?

Можем ли да ги избегнем задръстванията в края на почивните дни?
Нова телевизия
A A+ A++ A

Километрични задръствания и катастрофи. На това станахме свидетели в края на четирите почивни дни за Великден. Километрични опашки от автомобили имаше и по магистралите „Хемус” и „Тракия”.

На „Хемус” причините бяха катастрофа и ремонтът на тунела „Ечемишка”. Няколко пътни инцидента опънаха нервите на шофьорите по магистрала „Тракия”. Колоната между Пазарджик и София надмина 10 километра.  Ситуацията предизвика недоволство сред много хора.

Практиката в Европа е до всяка магистрала да има алтернативен път, обясни в ефира на Нова телевизия бившият шеф на КАТ-Пътна полиция Алекси Стратиев.  У нас алтернативен път има магистрала „Тракия”. Това е старият път София-Пазарджик-Пловдив. 

„Навсякъде в Европа е абсолютно изискване, когато се прави магистрала да има паралелен път, който да бъде на късо разстояние от самата магистрала”, коментира Йонко Иванов, председател на Съюза за авто-мото подготовка.

Иванов проверил обходния път на магистрала „Хемус”. По думите му той е в много лошо състояние. Толкова лошо е и състоянието на стария път София-Пловдив.

Пътят между Ихтиман и Вакарел. Снимка: Моята новина

„На входа на тези паралелни пътища трябваше да има хора от Пътна полиция, които да насочват трафика”, заяви още Йонко Иванов.

#опашки #задръстване #Великден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници