Дарители помагат на самотна майка с две деца

Дарители помагат на самотна майка с две деца
Нова телевизия
A A+ A++ A

Преди половин месец ви разказахме за Галя, самотна майка с две деца, едното от които с тежко заболяване. На Галя й бе предоставено общинско жилище без елементарни условия за живот. Без парно, без вода, дори без ток. След репортажа десетки зрители пожелаха да помогнат, предаде Нова телевизия. Как живее днес семейството?

Това жилище бе отпуснато от общината на Галя, самотна майка с две деца, едното от които с тежко генетично заболяване.

„Беше ми обяснено, че трябва да се направи съвсем лек, подобрителен ремонт”, разказва Галя.

„Факт е, че много често се случва жилищата, които ние изземваме по този начин да изглеждат по този начин. Ресурсът, с който разполагаме за над 1000 апартамента годишно е между 15 000 и 20 000 лв., вие сама можете да си направите сметката какво може да се направи с тези пари”, коментира Ивайло Цеков, кмет на район Искър.

Пари за ремонт обаче - Галя няма. А след като ви показахме как се дават жилища на нуждаещи се, в които не може да се живее, много хора поискаха да помогнат. Резултатът – дарители вече са започнали цялостен ремонт. И ако в този случай с чужда помощ ремонт ще има, то остава въпросът колко ли хора ще трябва да платят хиляди за ремонт, за да може след това да плащат нисък наем. И колко от тях изобщо могат да си го позволят.

#Галя #майка #ремонт #дарители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай