40 души загинаха след като кола бомба се взриви в Алепо

40 души загинаха след като кола бомба се взриви в Алепо
Нова телевизия
A A+ A++ A

Най-малко 40 души загинаха при самоубийствен атентат с кола бомба близо до северния сирийски град Алепо, предаде ДПА, позовавайки се на Сирийския център за наблюдение на човешките права, предаде Нова телевизия. 

Жертвите при нападението вероятно ще продължат да се увеличават, защото има ранени, които са в критично състояние. Целта на атаката са били автобуси, превозващи евакуиращи се цивилни и бойци от селища, подкрепящи режима в Дамаск.

Атентатор камикадзе е управлявал камионетка, превозваща хранителна помощ, и я взривил близо до 75 автобуса, разположени в Рашидин. Рашидин е контролирано от бунтовници западно предградие на Алепо. 5000 души бяха евакуирани вчера с тези автобуси от Фуа и Кафрая - две селища в провинция Идлиб, чието население симпатизира на сирийския режим.

Кореспондент на АФП е видял много тела, включително на деца, както и голям брой ранени. Част от труповете са били овъглени.

Хиляди хора, евакуирани от четири обсадени сирийски селища, са блокирани от вчера заради разногласия, които не позволиха те да продължат по пътя си.

Тези евакуации, последните от дълга поредица от началото на войната в Сирия преди повече от 6 години, бяха извършени вчера по силата на споразумение, сключено между Катар, който подкрепя бунтовниците, и Иран, съюзник на режима на президента Башар Асад.

Общо 30 000 души трябва да бъдат евакуирани на два етапа по силата на споразумението, сключено през миналия месец. 

#Алепо #кола бомба #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници