Борисов се срещна и с Марешки

Борисов се срещна и с Марешки
Източник: ПП ГЕРБ
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря днес и с председателя на „Воля“ Веселин Марешки. Работната среща се проведе в централата на ГЕРБ по покана на Борисов, пише Труд.

Още сутринта Марешки уведомил шефа на ГЕРБ, че единственият възможен ден за среща между двамата е днес, тъй като до Великден бизнесменът ще отсъства от страната. Това наложило разговорът да се проведе преди този с ДПС, който е насрочен за утре. От ГЕРБ бяха решили да се срещат с водачите на парламентарни партии в последователност според според броя на депутатите.

Борисов поискал подкрепата на Марешки за 4-годишен мандат на бъдещия кабинет. Варненският бизнесмен обещал да даде такава подкрепа и се ангажирал да стои важни за държавата решения и законопроекти.

По време на срещата са били обсъдени темите за българското председателство на ЕС, мигрантският натиск, Брекзит, Европа на скорости и стабилността на бъдещото управление на страната. Марешки и Борисов са се обединили около извода, че по тези теми България се нуждае от надпартийност и национален консенсус, предаде БГНЕС.

Борисов за пореден път декларира, че ГЕРБ е гарант за евроатлантическата ориентация на България и че основните приоритети пред център-дясното управление на страната остават ниските данъци и увеличаването на ръста на икономиката. Екипите на ГЕРБ и "Воля" ще продължат да провеждат работни срещи за намиране на формулата за гарантиране на широко и стабилно парламентарно мнозинство. Марешки подчерта, че позиционирайки се в център-дясното политическо пространство, "Воля" ще подкрепи пълен управленски мандат на бъдещия кабинет с министър-председател Бойко Борисов.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници