Обискират пътниците в парижкото метро

Обискират пътниците в парижкото метро
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Пътниците в парижкото метро може да бъдат подлагани на обиски. Охраната в подземната железница ще могат да проверяват какво носят хората в джобовете си и чанти, ако сметнат някого за подозрителен. Това са нови за метрото в Париж мерки за сигурност, въведени след атентата в Санкт Петербург. Заповедта за прилагането им е подписана от началника на полицията във френската столица Мишел Кадо, предаде ТАСС, позовавайки се на радио RTL, предаде iNews.bg.

Според източник на медията сред органите на претърсване могат да бъдат подлагани всички подозрителни пътници в обществения транспорт в Париж, включително трамваи, автобуси и т.н. Освен това полицаите няма да имат нужда от специално разрешение, а ще могат да действат дори и само на база подозрение.

Мярката е въведена от тази сутрин, като в заповедта е записан краен срок 22:00 ч. довечера местно време. В документа обаче е записано, че Кадо може да удължава действието на тези мерки. Самата заповед пък е издадена снощи.

Паралелно с това френските власти засилиха допълнително мерките за сигурност в обществения транспорт, които от атентата в Париж миналата година са и без това на изключително високо ниво. В парижкото метро бяха разположени допълнително 140 жандармеристи.

#метро #Санкт Петербург #френските

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай