Нинова за новата цена на газа: КЕВР изпълняват поръчките на ГЕРБ

Нинова за новата цена на газа: КЕВР изпълняват поръчките на ГЕРБ
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

БСП поиска отмяна на решението, с което се вдига цената на природния газ. Според социалистите това трябва да се случи след обществено обсъждане. Ако въпреки това до поскъпването се стигне, лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска да има компенсаторни мерки за хората, предаде Дарик.

"В последните месеци КЕВР изпълнява политическа поръчка и обслужва партия ГЕРБ. През декември при поискано увеличение на цената на газа от 18%, КЕВР го намалява с 3% предизборно и в услуга на една политическа партия", заяви Нинова. 

Лидерът на БСП коментира още, че от КЕВР показват тенденция за вземане на решения "на тъмно", пренебрегвайки правилата. "ГЕРБ нито веднъж не спомена за какво шоково поскъпване на цените ни чака и евентуално на стоките и услугите. Ако ГЕРБ съставят кабинет, веднага да потърсят начин за увеличаване на доходите - минималната работна заплата и преизчисляване на пенсиите. Хората, живеещи с доходи под границата на бедност са 1,6 млн. души. Почти 1/4 от българите са под прага на бедност, този скок на цените ще се отрази негативно на живота на тези хора", допълни Нинова, предаде БГНЕС.

Предложението на БСП е отмяна на решението по законов ред, който да има обществено обсъждане. По думите на Нинова служебният кабинет трябва да направи оценка на увеличението върху бизнеса и гражданите. "Докато това не се случи, да не се разглеждат цените на парното и топлата вода. Трябва да се предприемат компенсаторни мерки, а именно подмяна в наредба номер 5. Ако ГЕРБ състави кабинет, веднага със започването на НС да се потърсят резерви в бюджета и да се повишат доходите на хората още сега", заяви още Нинова.

#ГЕРБ #БСП #КЕВР #Корнелия Нинова #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници