Още трима души починаха в Санкт Петербург

Още трима души починаха в Санкт Петербург
YouTube
A A+ A++ A

Още трима души починаха вследствие на атентата в Санкт Петербург. Така загиналите след терористичното нападение в метрото станаха 14. От тя 11 са загинали на място. От останалите трима единият е починал на път за болницата. Другите двама са били приети в лечебни заведения, но лекарите не са успели да се преборят за живота им. Травмите им са били изключително тежки и реално шансовете им за оцеляване са били почти нулеви, обясни руският министър на здравеопазването Вероника Скворцова, информира iNews.bg.

От думите й стана ясно, че и броят на ранените е по-голям от обявения по-рано. Последните информации сочеха, че пострадалите от атентата са 51. Сега обаче става ясно, че са 62-ма. "49 са в болниците. 13 вече са били пуснати да си отидат по домовете. За хоспитализираните непрекъснато се грижат най-добрите лекари. Подсигурени са с лекарства и кръв", каза още Скворцова, цитирана от ТАСС.

Руският здравен министър уточни, че за най-тежките случаи се използва опитът на големите имена в медицината не само от Санкт Петербург. Още тази нощ е била организирана видеоконферентна връзка, чрез която медиците в болниците се консултират с други специалисти от специализираните центрове по неврохирургия и по медицинско обслужване след катастрофи.

 

#жертви #атентат #метро #Санкт Петербург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници