Ердоган: Турция готви нови военни операции напролет

Ердоган: Турция готви нови военни операции напролет
Източник: DNES.BG
A A+ A++ A

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че страната се готви за нови военни операции, след приключването на „Щитът на Ефрат“ в северната част на Сирия, предава Anadolu Agency. Първата фаза на операцията приключи, след като град Ал Баб в Сирия бе прочистен от терористи, пише Труд.

"Сега се подготвяме за нови операции срещу терористичните групи в други региони“, заяви Ердоган по време на реч в град Трабзон. „Новите операции ще имат нови имена. Имаме нови изненади за всички терористични групировки, включително и за ПКК, „Ислямска държава“ и гюленистите, които ще ги очакват през пролетта“, добави той.

„Следващият месец, дал Бог, ще бъде пролет за турския народ и черна зима за терористите“, коментира Ердоган. Турският държавен глава посочи също, че плановете за съвместна операция с американските военни по завземането на Рака в Сирия търпят усложнения заради подкрепата на Вашигнон за Съюзът за народна отбрана (YGP), информира БГНЕС.

Междувременно Анкара се готви да отблъсне военното крило на кюрдския Демократичен съюз (PYD) от Манбидж, а също обмисля нови операции срещу ПКК в Северен Ирак. Анализаторите са на мнение, че Турция рискува изолация заради задействането на нова фаза на войната в Сирия.

В рамките на „Щитът на Ефрат“, която започна на 24 август, сирийската опозиция, подкрепяна от турската армия, пое контрола върху редица населени места, включително градовете Джараблус, Ал Рай, Дабик и Ал Баб, предаде АФП.

#Реджеп Тайип Ердоган #Сирия #САЩ #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници