Камерите в метрото заснели атентатора, поставил бомбата (СНИМКА)

Камерите в метрото заснели атентатора, поставил бомбата (СНИМКА)
fontanka.ru
A A+ A++ A

Има предполагаем извършител на атентата в метрото в Санкт Петербург. Охранителните камери на една от станциите са заснели лицето на човек, който, според информация на РЕН ТВ, е вероятният организатор на терористичната атака. Източник на "Интерфакс" също казва, че именно това е предполагаемият атентатор. Засега обаче няма официално потвърждение от нито една служба, че разследващите имат заподозрян или че заснетият от камерите е такъв. От петербургския електронен вестник "Фонтанка" също разпространиха снимка, на предполагаемия терорист. Човекът, който се вижда на двата кадъра, е възможно да е един и същ, но качеството не е добро и не е лесно да се прецени, информира iNews.bg.

Жертвите на взрива са 11, а ранените – 47, съобщи руският министър на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от "РИА Новости". Според информация на ТАСС шестима от ранените са в тежко състояние.

Разследващите вече са установили, че взривът в метрото е избухнал във влака, докато той се е движил в тунела от станция "Технический институт" към станция "Площад Сенная". Когато взривното устройство е избухнало, машинистът не е спрял влака, а е продължил да се движи до следващата спирка. Експертите коментират, че той е действал изключително правилно при стеклата се ситуация и вероятно с това е спасил хора, тъй като така е позволил веднага след пристигането на следващата станция да започне евакуацията на хората и да им се окаже помощ.

Оказа се, че обезвредената втора бомба, която бе заложена на метростанция "Площад на въстанието", е щяла да доведе буквално до кървава баня. Обезвреденото вече самоделно взривно устройство е бил натъпкано и с шрапнели, обявиха от ФСБ, чиито специалисти деактивираха бомбата. По този начин терористите са целели да ранят максимален брой хора.

Властите в Санкт Петербург обявиха тридневен траур в памет на жертвите на днешния атентат. Всички жители и гости на града ще отдадат почит към загиналите от утре. Стана ясно още, че панихидата в памет на жертвите ще бъде отслужена в метростанция "Московская".

СНИМКА

#терористичен акт #Русия #Санкт Петербург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници