Борисов лично ще води преговорите за новото правителство

Борисов лично ще води преговорите за новото правителство
Източник: Pernik1.com
A A+ A++ A

Бойко Борисов лично ще води преговорите за съставяне на ново правителство. Лидерът на ГЕРБ ще оглави екипа на партията, който ще разговаря с останалите за съставяне на управляваща коалиция. Освен него, със задачата са натоварени още Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев, предаде БНР.

Така Борисов сменя стратегията, на която бе заложил след миналите избори. Тогава той натовари 3 дами със задачата да намерят партньори на ГЕРБ за съставяне на правителство. Тогава преговорният екип бе съставен от Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, предаде iNews.bg.

В централата на ГЕРБ вече са били обсъдени детайли за предизборната програма, която сега вече трябва да бъде превърната в управленска. Едва тогава ще бъде и предложена за обсъждане с други евентуални партньори, каза Лиляна Павлова. Приоритети се очертава да бъдат социалната сфера, реформата в администрацията и още реформи, които ще бъдат обсъдени и тогава предложени на партньорите. Очаква се евентуално утре да има и повече информация дали и кога ще има разговори.

Владислав Горанов коментира, че е рано да се говори за министерство, но това, от което ГЕРБ няма да отстъпят е Борисов да бъде премиер. Социалните експерименти са за вдигане на цената, каза Горанов по адрес на Валери Симеонов. "Ние не можем да забраним на господин Симеонов, деветте депутати да претендират за всичко, но темата за това, кой да е премиер не е за дебат", допълни Горанов. Веселин Марешки също бил омекнал след като се разбрало, че поста премиер е за Борисов. 

Владислав Горанов каза още, че БСП и ДПС не са партньори за разговорите. ДПС никога не са били потенциален партньор, уточни Горанов. Правителството може да е готово до края на този месец или в началото на следващия, прогнозираха още от ГЕРБ.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #ДПС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници