Коалиция за България: ГЕРБ извършва „социален фракинг”!

Коалиция за България: ГЕРБ извършва „социален фракинг”!
Депутатът от левицата Пенко Атанасов. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Коалиция за България обвини ГЕРБ в „социален фракинг“, в противопоставяне на една социална група на друга във връзка със спорните промени в Закона за горите.

Това беше заявено в декларация от името на парламентарната група, прочетена от депутата Пенко Атанасов.

„Управляващите от ГЕРБ, когато срещнахте отпора на активните и съзнателни граждани, приложихте за пореден път тактиката на противопоставяне на една група срещу друга – тактиката „Разделяй и владей“, посочи Пенко Атанасов, цитиран от Дарик.

„Това вероятно е особен вид „социален фракинг“, и по фракингите знаем, че сте специалисти“, коментира той и отбеляза, че по същия начин управляващите са противопоставили зърнопроизводители на тютюнопроизводители, лекари на пациенти, съд на прокуратура.

„Организирахте политически контрапротест срещу справедливия гняв на хората, чиито гласове не искате да чуете“, каза Пенко Атанасов.

Той посочи, че депутати и представители на ГЕРБ са предвождали контрапротест на път Е-79 до Симитли, за който не е имало валидно издадено разрешение.

„В последния контрапротест в София използвахте и манипулирахте жителите на Банско, Разлог, Добринище, Сапарева баня, Дупница, Самоков, Смолян, Берковица, излъгахте тези хора, че исканията на еколозите и президентското вето заплашват техните работни места и развитието на инфраструктурата в общините“, посочи Пенко Атанасов, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че Законът за горите не засяга инфраструктурата на тези населени места, които се уреждат в Закона за защитените територии.

„От БСП и Коалиция за България подкрепят протестите на защитниците на българската гора. Ние сме и за развитието на зимен туризъм и спорт“, отбеляза Пенко Атанасов и добави, че е необходима национална програма за развитието на този сектор и е нужен баланс за защитата на интересите на общините и на бизнеса.

#Коалиция за България #БСП #ГЕРБ #Закона за горите #Пенко Атанасов #Банско #Разлог #Добринище #Сапарева баня #Дупница #Самоков #Смолян #Берковица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници