Тръмп: Флин трябва да даде показания в Конгреса за руската намеса на изборите

Тръмп: Флин трябва да даде показания в Конгреса за руската намеса на изборите
Източник: Дневник
A A+ A++ A

Американският президент Доналд Тръмп подкрепи идеята на бившия си съветник по национална сигурност Майкъл Флин да даде показания в Конгреса в разследването за евентуална руска намеса в президентските избори. По-рано през седмицата стана ясно, че Флин е готов да се яви пред Комисията по разузнаване в замяна на получаване на имунитет, предаде БНР.

В изявлението на адвоката на Флин се казва, че клиентът му има какво да разкаже, но за целта трябва да получи гаранции, че няма да бъде несправедливо разследван. В Туитър президентът Тръмп подкрепи искането и сравни течащото в момента разследване с "лов на вещици. В петък говорителят на Белия Дом Шон Спайсър поясни написаното от Тръмп: "Той смята, че Майк Флин би трябвало да даде показания. Той смята, че Флин би трябвало да отиде и да направи каквото е необходимо, за да даде светлина на историята". Попитан дали администрацията се притеснява от това,  което Флин би казал, Спайсър отговори с "Не.“

Топ демократът в Комисията по разузнаване в Камарата на представителите Адам Шиф коментира, че има интерес към показанията на Флин, но допълни, че е прекалено рано да се говори за даване на имунитет. Молбата за имунитет е подадена в Департамента по правосъдие и тя може да бъда уважена въпреки нежеланието към момента на демократите за подобна стъпка.  Шиф в изявление посочи, че интересът на Департамента по правосъдие за изслушване на Флин може да вземе превес пред настроенията в Конгреса.

Междувременно, медиите в Америка припомнят изказване на Флин от септември миналата година по телевизия Ен Би Си той каза: "Думите му тогава са били по повод хора от екипа на кандидата за президент Хилъри Клинтън". Бившият съветник по национална  сигурност Майкъл Флин подаде оставка по-малко от месец от встъпване в длъжност след като подведе вицепрезидента Майк Пенс за контактите си с руски официални лица в периода след изборите.

#Доналд Тръмп #Шон Спайсър #Майкъл Флин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници