Малкият Акрам, който три години беше в плен на ИД: Искам да убивам терористи

Малкият Акрам, който три години беше в плен на ИД: Искам да убивам терористи
Източник: Novinite.bg
A A+ A++ A

"Искам да стана лекар и да убивам поддръжници на ИД", казва Акрам. Язидското момче е само на 6, когато го отвличат бойци на ИД. Чак три години по-късно го освобождават срещу откуп, предаде Дарик.

Ето какво разказва Акрам:

"Казаха ми, ако някой иска да те убие, убий го ти. Ако вече нямаш оръжие, вземи една ръчна граната и се самовзриви. Все плачех и им казвах: Искам при мама. Къде е тя? А те ми отговаряха: Майка ти е мъртва, не знаем къде е", разказва момчето. По време на пленничеството си Акрам е бел тежко ранен. Белезите са още по тялото му. "Патрондашът беше тук, в ръцете си държах автомат. И всички викахме: Те са нашите врагове".

Акрам разпозна своя бивш командир в различни пропагандни видеа. "Подреждаха пленниците в една редица и крещяха: Аллах Акбар". След това им режеха главите и ги обръщаха по гръб", разказва той. След 3 години пленничество Акрам е освободен срещу откуп от 10 500 долара.

Според Файзал Коти от неправителствена организация никой не се грижи за тези деца. Те са съвсем сами в мъката си, никой не им обръща внимание. Акрам обича футбола повече от всичко. Но все още му е трудно да ходи на училище. Той живее сега при баба си и при своите братя и сестри. И не знае дали някога ще види родителите си отново.

Акрам обаче знае какъв иска да стане като порасне. "Искам да стана лекар и да убивам поддръжници на ИД", казва той.

#ИД #пленниците

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници