HTC подготвя 3 смартфона с Windows Phone 8

HTC подготвя 3 смартфона с Windows Phone 8
A A+ A++ A

По-рано днес HTC ни увери, че ще подкрепи Windows Phone 8, като по-късно през годината представи смартфони с платформата, но съвсем разбираемо ни спести каквито и да било подробности за тях. Благодарение на The Verge обаче можем да променим това и да научим някои интересни детайли за устройствата. Те идват от източник, запознат с плановете на HTC. Според тях компанията ще пусне 3 модела с WP8 - тук можем да направим сравнение със серията One, която също включва три смартфона.

В основата е телефон с кодовото име Rio, който има 4" дисплей с WVGA резолюция, 5МР камера с опция за запис на 720p видео и поддръжка на стандарта 14.4Mbps HSPA. Налице е 512MB RAM памет, а процесорът ще бъде Qualcomm MSM8227, който е част от серията Snapdragon S4 Plus. Следва телефонът Accord, който залага на 4,3" Super LCD 2 дисплей с резолюция 720p, 8МР камера, записваща 1080р видео, 42Mbps HSPA+ възможности, NFC чип и 1GB RAM. Процесорът отново е двуядрен и вероятно ще бъде MSM8260A.

Топмоделът в серията е с кодово име Zenith и както може да се очаква, е с най-добри технически характеристики. Очакват ни 4.7" Super LCD 2 дисплей с резолюция 720p, същата 8МР камера, съвместимост със стандарта 42Mbps HSPA+ и четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon. И трите смартфона ще се появят на пазара през тази година, и по-точно през четвъртото тримесечие - вероятно с премиера през октомври и пазарна поява скоро след това.

http://www.theverge.com/2012/6/21/3105474/htc-windows-phone-8-rio-accord-zenith

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници