Сашо Попов преди срещата с Нефтохимик: Не се заблуждаваме, ще ни бъде трудно

Сашо Попов преди срещата с Нефтохимик: Не се заблуждаваме, ще ни бъде трудно
Източник: Sportal.bg
A A+ A++ A

Председателят на УС на Волейболен клуб ЦСКА и треньор на мъжкия отбор на "червените" Александър Попов говори за CSKA.BG, след като вчера стана ясно, че армейците ще изиграят "домакинските" си мачове срещу Нефтохимик 2010 от полуфиналната серия в Суперлигата в Перник, предаде Sporta.bg.

„Избрахме Перник, защото в създалата се ситуация се оказа, че така трудно извоюваното ни софийско предимство ни бе отнето и преценихме, че зала „Борис Гюдеров" ще отговори най-вече на предизвикателствата на мача. Перник е може би най-волейболният град след София, дал толкова волейболисти, Перник е, според мен, армейски град и спортна общественост там ни бе казано, че е зажадняла за волейбол, така че опциите между Сливница, Горна Малина, Самоков, въпреки че в Самоков имаме толкова хубави спомени, натежаха да изберем "домакинското" ни предимство да бъде в Перник, но така се случват нещата във волейбола.", сподели Александър Попов.

„Не се заблуждаваме, ще бъде изключително трудно, отборът на Бургас след нова година е коренно различен. Това е отборът, който преди няколко години спечели почти олимпийска титла, въпреки че на по-ниско ниво от истинската Олимпиада, но гръбнакът на този отбор в Баку сега играе в Бургас. Имат и много добри състезатели в разцвета на силите си, но това по никакъв начин не ни демотивира, напротив, чакаме с нетърпение тези срещи, защото ще бъде предизвикателство за нашите състезатели да играят и да се опитат да победят такъв отбор.", заяви старши треньорът на ЦСКА преди предстоящите сблъсъци с Нефтохимик 2010.

„Николай Николов от 2009 година по ред обстоятелства е в ЦСКА, наистина едно червено сърце, с отлични впечатление, както волейболни, така и човешки сме към него. Обади ми се по телефона и каза, че по емоционални и финансови причини предпочита да играе в Бургас и ние се съгласихме. Ние не се плашим от конкуренцията. Дадохме си сметка, че с даването на разрешение на Ники да отиде в Бургас ще ги направим изключително силни, но нито сме искали пари, нито сме поставяли условия на Бургас, защото не се притесняваме от конкуренцията. Тук сме се събрали, в България, не по финансови причини, а заради любовта към спорта, да го развиваме и това е един от начините да има силно първенство, силни конкуренти и поради тази причина той отиде в Бургас.", разказа Александър Попов.

#УС #ЦСКА #Александър Попов #Нефтохимик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »