Социолог: При всички случаи ще има разочаровани при новото правителство

Социолог: При всички случаи ще има разочаровани при новото правителство
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Каквото и правителство да се състави след изборите, то няма да бъде одобрявано от по-голямата част от обществото. Това прогнозира директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов. Той представи и последните данни за крайния резултат от изборите в неделя. "Разликата между първите две партии е доста малка и в рамките на статистическата грешка”, обясни още социологът, предаде Дарик.
 
"Последната седмица ще бъде решаваща, въпреки това аз смятам, че не може да се каже със сигурност кой ще бъде първи и кой втори. Все пак с по-голяма вероятност първи ще са ГЕРБ. Не може да се каже със сигурност и кой ще е трети и четвърти, с по-голяма вероятност това ще е ДПС; Воля са твърдо пети и твърдо в парламента. От там нататък вече вероятен брой народни представители: ГЕРБ и БСП вървят над 80 депутати средно, ДПС и Патриотите са между, 25 и 30; Воля - между 15 и 19; Реформаторският блок е или 0, или 10-12 депутати, като ако те влязат и имат 10-12 депутати, останалите политически сили ще бъдат по към долната граница на интервалите, които сме посочили", каза Павлов.

Според анализатори след изборите на 26 март няма да е възможно да се състави еднопартийно правителство, посочи социологът. "Според вас кое би било най-добро за страната? Виждате, че най-нежеланите са ГЕРБ и ДПС, ГЕРБ и БСП, а след това са БСП и ДПС. Но няма комбинация, която да е харесвана, дори и от една четвърт от хората", уточни той.

По думите му имайки предвид всичко това, каквото и правителството да се състави, ако се състави, то ще предизвика доста сериозно разочарование. "При всички случаи ще има много повече недоволни от това правителство, което ще се сформира, отколкото хора, които ще са доволни", каза още директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

#ГЕРБ #ДПС #БСП #Юлий Павлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници