Вълчият апетит на Холивуд за продължения съживява пет филмови героя след Гладиатора

Вълчият апетит на Холивуд за продължения съживява пет филмови героя след Гладиатора
YouTube
A A+ A++ A

„Смъртта не е краят” обикновено е утешаваща мисъл, но също така може да бъде и опасна.

Вълчият апетит на Холивуд за продължения сочи, че дори тихата, достойна смърт на любимия главен герой, може да не предотврати завръщането му във филма.

Тези дни Ридли Скот обяви, че възнамерява да заснеме продължение на касовата лента „Гладиатор”, която грабна 5 „Оскар”-а през  2001 година. И със сигурност смъртта на главния герой генерал Максимус, изигран от Ръсел Кроу, би била препъни камък за продължението. За Ридли Скот обаче няма да е: „Знам как да го върна”, заяви Скот.

Какво има предвид режисьорът-ветеран? И как може други понастоящем мъртви филмови герои да се възползват от възкресение? 

„Гардиън" предлага списък от пет филма, на които могат да се направят продължения и предложения как да възкръснат главните герои. 

„Гладиатор”

Легендарният гладиатор Максимус Децимус Меридиус – смел като лъв, силен като мечка и мъртъв като птицата додо. Или поне така мисли той, след като се е събрал в задгробния живот с убитите си жена и син. Но да се мотае сред огрените от слънцето райски полета и да слуша музиката на Еня – това не е място за истински воин или поне не и според римския бог на войната, който решава да тества волята на Максимус, отвличайки неговото мъртво, но не напълно изчезнало семейство, принуждавайки пословично сърдития генерал да посича, разпаря и пробожда цели орди от надигнали се мъртъвци преди да се изправи срещу самия Марс в последната битка на подземния свят.

В действителност това не звучи много различно от отхвърления сценарий на Ник Кейв, въпреки че при него има по-малко връщане от мъртвите.

„Белязания”

Тони Монтана умира така както е живял - отвисоко като господар, крещейки и размахвайки автомат М16 с подцевен гранатомет. Какво ще се случи обаче, ако високото съдържание на кокаин в тялото му облекчи ефекта от множеството огнестрелни рани, за да оцелее по някакъв начин Тони. Ето го неочакваният обрат: вместо да се опита да изгради отново наркоимперията си, Тони прегръща този неочакван втори шанс, за да се занимава с нещо друго в живота. Тогава се мести от Маями в Аляска и започва собствен бизнес с трикотаж: Шалчета, отлично качество!  

„Старият Йелър”

Редица поколения киномани бяха травмирани от края на „Старият Йелър”, в който любимото и вярно куче, се заразява с бяс, след като е спасило стопаните си от вълк, и се стига дотам, че трябва да бъде застрелян от младия си господар.  

Виждали сме десетки други филмови герои, които са се възстановили от подобни рани, след като проклетият куршум е кривнал. Толкова ли ще е трудно да се стигне до обрат и Старият Йелър да стане още по-стар?

А това също ще отвори път за потенциално доходоносно сътрудничество с „Въздушният Бъд". 

„Смело сърце”

Както видяхме наскоро в номинирания за Оскар „Възражение по съвест”, никога не бива да отписвате Мел Гибсън, когато става въпрос за неочаквано възкресение.

Неговият боядисан в синьо борец за свобода може да се е оказал обезглавен в епическата драма от 1995 година, но Шотландия винаги е била земя с древна и примитивна мощ. Просто вземете владетеля Роберт I Брус, който да избере три вещици, за да го съживят и така да възстанови битката си за независимост (само не му казвайте, че това може да продължи и 8 века по-късно). 

„Армагедон”

За да спаси човечеството от гигантски астероид, насочил се право към Земята, героят на Брус Уилис ­- Хари Стампър, трябва да сложи атомна бомба в недрата на космическия нашественик и да я взриви. Както става в подобни ленти, Хари успява в последния момент и умира като герой на Америка. 

Но ако ядрена експлозия протече в стила на комикс героя Бък Роджърс, оставяйки Стъмпър да се носи в орбита, натрупвайки огромни количества космически боклук, до степен в която самият той се превръща в заплаха за Земята? Намиращ се в безпомощно състояние на метеорит, Стампър трябва да неутрализира заплахата, която сега представлява самият той.

Източник: Нова телевизия

#Ридли Скот #Гладиатор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници