Извънредно положение в Ротердам

Извънредно положение в Ротердам
Нова телевизия
A A+ A++ A

Протести избухнаха в нидерландския пристанищен град Ротердам късно в сряда пред сградата на турското посолство вследствие на забраната от страна холандските власти турски министри да посетят страната, съобщава AFP, информира агенция Фокус.

Около хиляда души развяваха знамена на Турция на фона на обтягането на отношенията между Анкара и Амстердам във връзка с агитацията за референдума през април в южната ни съседка.

На мястото присъстваха голям брой полицейски служители, но демонстрацията остана мирна.

Полицията в Холандия използва водно оръдие и коне, за да разпръсне протестите в град Ротердам, които избухнаха в резултат на забраната от страна на властите в Амстердам турски министри да посетят страната. След няколко часа на мирна, но напрегната, демонстрация на повече от хиляда души пред турското консулство в Ротердам полицията започна с помощта на коне принудително да разпръсква протестиращите.

Кметът на града обясни, че полицията е опитала да разпръсне „няколко групи“, но че ситуацията в центъра на града се стабилизира, докато органите на реда „опитват да накарат всички да се приберат у дома“.

Кореспондент на френската агенция обаче добавя, че след първоначалното разпръскване, тълпата е започнала отново да се събира на по-малки групи, а полицията отново се готви за ответни действия.

#Холандия #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници