Стимулират с още по-високи заплати чистачките на летище София

Стимулират с още по-високи заплати чистачките на летище София
БТВ
A A+ A++ A

"Чистачките на Летище София трябва да бъдат стимулирани, за да си вършат по-добре работата. В момента почистващият персонал работи ден за ден, защото се притеснява за бъдещето си". Това заяви новият директор на аеропорта Пламен Станчев.

Плановете на новото ръководство са да мотивира целия персонал на летището като повиши възнагражденията. Към момента чистото възнаграждение на една чистачка е 1123 лв. на месец. Станчев е на мнение, че лошата хигиена на двата терминала на летище София е резултат от липсата на мотивация у почистващия персонал. "Аз съм на мнение, че този състав не е стимулиран както трябва. Имам план как да бъдат елегантно накарани, а не принудени да работят по-добре", посочи той.

Абсурд! Стимулират с още по-високи заплати чистачките на летището, за да работятchrisgeorgiev.com

Един от методите за повишаване на мотивацията е и повишаване на възнагражденията, каза той. И уточни, че при голяма част от персонала проблемът идвал и от липсата на яснота за бъдещето на летището.

Стенчев обвини досегашното ръководство на летището в много много пропуски и грешки в управлението. Той е установил "умишлено забавяне на обществени поръчки, които са нагласени спрямо конкретни изпълнители".

Абсурд! Стимулират с още по-високи заплати чистачките на летището, за да работят

"На поразия са сключени рамкови споразумения за строителство, за доставка на резервни части за автомобилите на летището, за гуми... Няма да казвам колко гуми са доставени за милиони, при положение, че на поразия са се купували нови коли, а се смята, че те идват с нови гуми", констатира новият шеф.

Други проблеми според него в досегашното управление на летището са кадровата политика и лошите финансови резултати.

Източник: iNews.bg
 

 

#чистачки #летище София #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници