Хосни Мубарак в кома, не в клинична смърт

Хосни Мубарак в кома, не в клинична смърт
Първоначално бе обявено, че Мубарак е в клинична смърт. Снимка: ЕПА/БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Бившият президент на Египет Хосни Мубарак е в кома, след като е получил инсулт в затвора и е преместен в болница, съобщават световните агенции.

Първоначално бе обявено, че Мубарак е в клинична смърт.

„Хосни Мубарак е в клинична смърт“, съобщи през нощта във вторник срещу сряда държавната информационна агенция на Египет МЕНА, цитирана от АФП и БГНЕС.

По-късно медицински източници и военни уточниха, че бившият египетски президент е изпаднал в кома и e на изкуствено дишане, предаде bTV.

Около военната болница в Кайро, в която е настанен той, още през нощта се събраха негови привърженици. Те носеха портрета му и запалиха свещи, за да се помолят за него.

Още след арестуването на Мубарак миналата година заради убийствата на демонстранти по време на Арабската пролет агенциите съобщаваха за влошено здравословно състояние на 84-годишния египетски държавен глава.

На някои от съдебните заседания той се появи в инвалидна количка.

Много египтяни обаче бяха скептични и подозираха, че на Мубарак е осигурен комфорт в затвора. Някои дори искаха смъртна присъда.

Мубарак, който управлява Египет в продължение на 30 години, бе свален от власт през февруари 2011 г. от бунта на Арабската пролет.

В началото на юни той бе осъден на доживотен затвор заради издаването на заповеди за избиване на демонстранти.

#клинична смърт #президент #Египет #Хосни Мубарак #кома #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници