Арестуваха 2 жени излъгали десетки хора за над 200 000 лева

Арестуваха 2 жени излъгали десетки хора за над 200 000 лева
pixabay.com
A A+ A++ A

33-годишна жена от Дългопол и 54-годишна жена от село Житница са задържани за измами за над 200 000 лева, пише Нова телевизия.

Според разследващите от началото на 2015 година до момента, двете жени са успели да измамят повече от двадесет жители на Провадия, Дългопол и Житница.

В началото двете успявали да убедят жертвите си да им заемат малки суми пари с обещанието да им ги върнат в срок и с лихва.

След време започвало искането за по-големи суми, а предлогът бил, че уреждат голям банков кредит, от който ще се издължат на заемодателите си. Веднъж влезли в схемата, жертвите се принуждавали многократно  да дават нови и все по-големи суми с надеждата, че по този начин ще могат да си върнат своето.

Стигало се до там, че част от тях продавали имоти и вземали заеми от техни близки, познати и банкови институции, които давали на двете жени отново за да получат парите си.

По случая е образувано досъдебно производство. На една от жените е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както  и забрана за напускане на страната.  Работата по случая продължава.

#задържани #измами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай