Борисов в Девин: БСП плашат хората с фалшиви новини за водата за Пампорово

Борисов в Девин: БСП плашат хората с фалшиви новини за водата за Пампорово
Източник: aig-humanus.blogspot.com
A A+ A++ A

„В Девин имате път благодарение на предишното ни правителство. Когато дойдохме в началото, този път беше коларски“, каза Борисов на среща със симпатизанти в Девин. Той напомни, че по време на БСП там са построили „Цанков камък“, който струвал 1 млрд. на бюджета. А правителството на ГЕРБ е инвестирало 250 млн. за построяването на пътя, пише Труд.

„След като има направени неща, които се виждат, няма защо да спорим дали БСП ще ни победи. Дотам ли ни стигна късата памет“, обърна се Борисов към присъстващите. Той подчерта, че те трябва да посочват направеното, където и да се намират – в кръчмата, в ресторанта, в магазина, на улицата.

„БСП лъже, че водата от Девин ще отиде за Пампорово. Ей това е поредната фалшива новина, която червените внушават, за да плашат хората“, заяви Борисов. И как от една фалшива новина успяха да разбунтуват хората. Не стига, че успяхме да направим нещо, което десетилетия преди това не са направили, ами сега и изкарват негативи за нас“, каза той и допълни, че поне 10 пъти се е обаждал на кмета.

„Даже зимата имаше палатки, за да може ден по-скоро да имате минерална вода. Така се вдигат доходи, работни места. Те не се вдигат нито с решения на Нинова, нито на Борисов, не се вдигат с референдуми“, допълни още бившият премиер. По думите му ще има работа, като дойдат туристите, да има кой едно кафе да предложи. „Всяко токова нещо са стотинки, стотинки и така се вдигат доходите“, посочи Борисов.

„Нито капчица за това, което сме субсидирали за Девин, да се развива, не е отивало на друго място. Никога не е имало такова нещо. Прочетох и не успях да повярвам. Началото на май водопроводът ще е готов и ще влезнеш в къщата, ще си влезнеш в банята и ще има минерална вода, лековита. Искам един от вас да стане и да каже: преди тебе, преди твоето правителство в Девин се направи това и това и какво се направи по моето управление. Какво направи БСП по-добро“, попита още той.

„За 2 години над 6 милиарда разплатихме от натрупани борчове – за Белене, за КТБ… Я си представете, ако бяха вложени в региона. Не може при толкова направени неща ние дори да спорим с БСП кой ще управлява. Имаме някъде проблем. Или не може вече да комуникираме с хората, или аз и министри сме се отделили от хората. Затова сега обикалям. Да, от една страна много време вече управляваме и свикнаха хората, искат и повече, да надградим“, посочи Борисов.

„Българинът така е устроен, 2-3 дена като го помотаят и почва или псува кмета, или мен ме пръжне“, каза Борисов по повод тромавата администрация и припомни един от основните предизборни ангажименти на ГЕРБ – облекчаването и забързването на всички административни услуги.

Кметът на Девин Красимир Даскалов бе категоричен, че заслугата на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов за развитието на Девин е особено голяма.

“Още на третия месец от встъпването Ви в длъжност бе осигурена целева субсидия от МС в размер на 2,5 млн. лева за реконструкция и рехабилитация на водопровода от Беденски бани до Девин, което ще даде силен тласък на балнео и спа туризма в Девин. Санирани са шест блока по Националната програма за енергийна ефективност, които бяха пред провал – въведени са в експлатация и са почти разплатени. Подготвят се за саниране още жилищни сгради, благодарение на гласувания допълнително 1 милиард за довършване на програмата. По ОП “Региони в растеж” – сключихме договори и предстои изпълнение на енергоефективни мерки по 5 обществени сгради и 4 жилищни сгради. Направата на пътя Девин-Лисичово ще даде допълнителен тласък на туризма. Ваша заслуга са и отпуснатите с целева субсидия 160 000 лева за направата на многофункционална спортна площадка в село Гьоврен”, обърна се кметът към Бойко Борисов.

(ВИДЕО)

#Девин #Бойко Борисов #Белене #БСП #МС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници