Полицията с драконовски мерки за мача Левски-ЦСКА

Полицията с драконовски мерки за мача Левски-ЦСКА
Източник: bTV
A A+ A++ A

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) със строги мерки за футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА, който ще се състои на 4 март, предаде Дарик.

Шефът на столичната дирекция Младен Маринов определи срещата като високо рисково мероприятие. За това се предвижда да има полицейско присъствие и на спирките на градския транспорт, за да се избегнат сблъсъци между фенове на двата отбора. Шофьорите на градския транспорт са предупредени да подават сигнали към органите на реда, ако в превозното средство се качат буйни фенове.

Две охранителни фирми ще отговарят за реда на стадион "Васил Левски". Униформени също ще присъстват в рамките на спортното съоръжение и ще се намесят, ако наетите охранители не успеят да овладеят ситуация. На осемте контролно-пропускателни пункта също ще има служители на реда.

Няма заявени шествия от двата клуба. Практиката обаче показва, че все пак групово придвижване винаги има. За това и полицията ще се грижи двете агитки да не се засичат, посочи старши комисар Антон Златанов.

От СДВР предупреждават, че на стадиона няма да бъдат допуснати лица, които са употребили алкохол, носят забранени вещи. Малолетните фенове ще могат да гледат срещата на живо само ако са с придружител. Няма да се допуснат и хора, които имат забрана да посещават събитието. Техни снимки ще има и на пропускателните пунктове, съобщиха още от СДВР.

След като приключи дербито агитката на единия отбол ще бъде задържана, за да се избегнат сблъсъци. От Столична община съобщават, че се забранява престоят и паркирането на моста пред стадион "Васил Левски". От 11.30 ч. до приключване на футболната среща се забранява влизането на автомобили в двете посоки ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх", бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов".

Мачът е от 14.30 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

 

#СДВР #ЦСКА #Левски #Васил Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници