Кои са враговете на мъжката плодовитост?

Кои са враговете на мъжката плодовитост?
A A+ A++ A

Мъжката плодовитост спада от червеното месо, алкохола и кафето, а силно се подобрява при консумацията на ядки и плодове, установи бразилско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Бразилски специалисти по асистирано оплождане препоръчват на мъжете, които даряват сперма, да се подложат на споменатия хранителен режим, за да увеличат шансовете при оплождане ин витро.

Ръководителят на изследването Едсон Борхес от Центъра за асистирано оплождане в Сао Пауло заяви, че получените от екипа му данни са красноречиви. Концентрацията на сперматозоиди при донорите се повлиява отрицателно при консумация на алкохол и при висок индекс на телесна маса. А положително при повече хранения на ден и от консумацията на ядки и плодове.

Бразилското проучване обхванало 250 мъже, чиито партньорки кандидатствали за асистирано оплождане. Всеки от участниците в изследването попълнил формуляри с подробни въпроси около хранителния си режим. След това било анализирано качеството на тяхната сперма и нейната концентрация. Изследваните мъже, които пушели, пиели кафе и алкохол и предпочитали червеното месо, дали по-лоши резултати от останалите при изкуственото оплождане./bTV

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници