Борисов: Нов Закон за горите само след пълен консенсус

Борисов: Нов Закон за горите само след пълен консенсус
Законът за горите ще се обсъжда в парламента само след като бъде постигнат пълен консенсус между еколози, общини и инвеститори, заяви премиерът Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Законът за горите ще се обсъжда в парламента само след като бъде постигнат пълен консенсус между еколози, общини и инвеститори, заяви премиерът Бойко Борисов.

„След ветото на президента аз няма да дам на депутатите да гледат този закон дотогава, докато не дойдете с ясни предложения“, каза Борисов, който ръководи заседание в МС с представители на екологични организации, за да дискутират спорните текстове в приетия Закон за изменение и допълнение на Закона за горите.

„Ще си подготвим нов закон за държавните предприятия, за да могат да работят държавните горски предприятия. Ходете на ски в Австрия, ходете където искате, нека там да инвестират, тук вие ще ми кажете откъде ще ви дойдат заплатите и пенсиите. Не искате да добиваме газ, не искате да имаме туризъм, аз толкова мога“, отсече премиерът.

„Затворихме „Белене“, затворихме „Бургас - Александруполис“, нека тези, които ви казват, че ще се вдигнат приходите, да кажат откъде ще ги вдигнат, като дойдат на власт. Да ни кажат точно – ще дойдат приходи от...., кое, да чуя и вие да чуете също така. В политиката съм 12-13 години на различни постове, върху името ми не съм дал думичка да се каже и това ми е силата в политиката“, каза Борисов.

„Като се качите на Витоша, все едно е Косово бомбардировката – съборени сгради, ако е тенекиено нещо можеш да пиеш един чай, ако не – няма къде да седнеш и добър ден да ти кажат“, добави той.

„Никакви лобистки интереси няма при нас. Никакви. Освен здравомислещите хора, които считат, че не е лошо в България да има и зимен туризъм. Прекрасна природа, никой повече от тези, които инвестират в подобни сфери, не пазят дърветата от сеч. Двадесет години имаше поголовна сеч по горите и тези, които ги сякоха, сега са на ваша страна“, продължи министър-председателят.

„Ако еколози, ако общини, ако инвеститори достигнете до разбиране, аз съм тук. Тогава мога да кажа на колегите в парламента – работете. Да ме наричат партия и мен лобистки тези, които 20 години ограбиха държавичката, ние не сме. Аз с моята приятелка се разделих преди пет години, не съм я чувал и не я виждам. Откъде накъде ще ми приказват глупости – снахите и децата на Политбюро. Мачкаха ме 25 години, сега пак през уж демократични процеси ще ни мачкат. На Политбюро няма да им се дам“, заяви Борисов.

„Ако ГЕРБ рече да прави нещо различно от това в парламента – без мен да го прави. В петък бях склонен на предложения“, категоричен бе премиерът.

#Бойко Борисов #премиер на България #Закон за горите #Закона за горите #консенсус #еколози #общини #инвеститори #Витоша #ски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"