Гърция и Mеждународният валутен фонд разрешиха противоречията си

Гърция и Mеждународният валутен фонд разрешиха противоречията си
pixabay.com
A A+ A++ A

Гърция може да разчита на нова спасителна програма. Атина и Mеждународният валутен фонд разрешиха противоречията си, което ще позволи на фонда да участва в новия заем за страната.

В замяна на това обаче гръцкото правителство трябва да продължи с непопулярните реформи, които предизвикват остро недоволство в страната.

След фермерите в протестите срещу политиката на кабинета "Ципрас" днес се включиха и охранителите в държавните музеи. Така всички туристически забележителности останаха затворени през деня заради стачката.

Макар и далеч от активния туристически сезон, в южната ни съседка има хиляди туристи, които останаха разочаровани.

„Не мога да повярвам. Особено ние, германците, сме наистина недоволни как тук работят от време на време. Няма да се върнем повече в Гърция, защото не знаем дали няма пак да ни се случи същото”, каза Уте, учител от Германия.

Пътят към нов спасителен план се отвори след няколко месеца тихи, но крайно напрегнати преговори. Германия и още няколко европейски страни са категорично против да се отписва част от дълга. Атина пък упорито отказва да продължи с орязването на пенсиите и доходите.

#Гърция #заем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници