Райнс Прибъс: Тръмп стои зад думите си, че медиите са "враг" на народа

Райнс Прибъс: Тръмп стои зад думите си, че медиите са "враг" на народа
Източник: Novini London
A A+ A++ A

Началникът на политическия кабинет на американския президент Райнс Прибъс заяви пред Си Би Ес, че Доналд Тръмп стои зад думите си, че медиите са "враг" на народа, предаде БНР. 

В подкрепа на твърдението си Прибъс спомена цитиране на анонимни източници, които твърдят, че хора от екипа на Тръмп са разговаряли с руски тайни агенти по време на предизборната кампания. "Мисля, че проблемът, който е пред нас, е свързан с фалшиви истории. Мисля, че в някои случаи, не във всички, медиите трябва да започнат да гледат сериозно на работата си", заяви Прибъс.

Една от тиражираните в американските медии истории доведе до оставката на съветника по Национална сигурност Майкъл Флин. Флин се оттегли от поста след публикации, че е обсъждал санкциите срещу Русия още по време на мандата на президента Барак Обама.

Междувременно вчера по телевизия Ен Би Си сенаторът Джон Маккейн посочи, че оказването на натиск върху медиите е характерно за началните фази на една диктатура. Шегувайки се с Чък Тод, водещия на предаването, Маккейн каза: Не понасям журналистите, особено теб. Но факт е, че имаме нужда от вас. Имаме нужда от свободни медии. Жизненоважно е.

Обтегнатите отношения между пресата и Доналд Тръмп ескалираха още повече миналата седмица по време на изненадваща пресконференция, на която Тръмп отправи едни от най-сериозните си нападки срещу журналистите. По-късно в Туитър той нарече медиите "враг на народа".

#Доналд Тръмп #Джон Маккейн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници