Френският външен министър: Вярваме, че Русия може да играе по-конструктивна роля по Сирийския въпрос

Френският външен министър: Вярваме, че Русия може да играе по-конструктивна роля по Сирийския въпрос
Източник: DT.ua
A A+ A++ A

Външните министри на Германия и Франция призоваха Русия да играе по-конструктивна роля в намирането на решение за гражданската война в Сирия на среща с техни колеги в Бон, предаде Ройтерс.

"Вярваме, че Русия може да играе конструктивна роля", заяви френският външен министър Жан-Марк Еро в навечерието на сирийските мирни преговори в Женева, които се подновяват следващата седмица. "Русия трябва да престане да гледа на представителите на сирийската опозиция като на терористи", допълни той.

Еро и германският му колега Зигмар Габриел изразиха задоволство от позитивния сигнал, който новият държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън е отправил на срещата за Сирия, състояла се в рамките на форума на Г-20, съобщи Асошиейтед прес.

Еро изтъкна, че тя е била "особено полезна", тъй като е "от съществено значение за нас да поддържаме тесен диалог със САЩ по сирийския проблем и по много други въпроси". Габриел посочи пред журналисти, че Тилърсън се е включил "много оживено" в обсъжданията, в които участваха също външните министри на Италия, Великобритания, Саудитска Арабия, ОАЕ, Йордания и ЕС.

Държавният секретар подчерта, че няма да има военно сътрудничество с Русия за Сирия, докато тя смята всички представители на опозицията за терористи, каза западен дипломат, цитиран от Ройтерс.

#Германия #Франция #Русия #ЕС #Жан-Марк Еро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници