След 4 блокади граждани садят цветя на Орлов мост

След 4 блокади граждани садят цветя на Орлов мост
На срещата в петия ден от протестното движение „Окупираме Орлов мост“ ще бъдат разработени плакати и ще бъдат обсъдени „бъдещите действия в защита на горите“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гражданите, които протестират срещу промените в Закона за горите на Орлов мост от 13 юни насам, организират „Акция по засаждане на цветя на Орлов мост от 19:30 часа вечерта в неделя.

„Приятели, да се съберем на Орлов мост днес, за да възстановим настъпените цветя. Елате с малко цвете в саксия и доброто си настроение“, призовава поканата за събитието във „Фейсбук“.

Идеята за необичайната демонстрация е породена от несъгласието с репортаж на bTV от предишните събития.

„bTV отрази смачканите цветя на Орлов мост, да видим дали ще дойдат да отразят живите! ;)“, се казва в призива за демонстрацията.

На срещата в петия ден от протестното движение „Окупираме Орлов мост“ ще бъдат разработени плакати и ще бъдат обсъдени „бъдещите действия в защита на горите“.

С няколко поредни блокади на кръстовището гражданите настояваха президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху Закона за горите. В събота той обеща да върне текстовете за преразглеждане в парламента в първия работен ден.

Междувременно в неделя граждани от Разлог, Банско, Добринище и други ски курорти блокираха главен път Е-79 край Симитли в знак на протест към възпрепятстването на инвестициите в района.

Те призоваха Бойко Борисов да не се поддава на „екологичен рекет“ от страна на „еколози от жълтите павета“.

#Симитли #цветя #Орлов мост #Закон за горите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници