НДСВ се „изчистило от кариеристи“, готово на коалиция с Кунева

НДСВ се „изчистило от кариеристи“, готово на коалиция с Кунева
Не мога да не изразя възмущението си от отстъпничеството и предателството на НДСВ. И дума не е ставало, че след изборите г-жа Кунева и г-н Вълчев ще правят партия и няма да работят за НДСВ, не скри Христина Христова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

НДСВ вече е преодоляло загубата на парламентарните избори през 2009 г. и е готово да се яви самостоятелно на следващите избори, обяви председателят на партията Христина Христова пред делегатите на Шестия конгрес на НДСВ, който се проведе в неделя в НДК.

По думите на председателя, НДСВ се е изчистило от кариеристи и службогонци, затворило е страницата „Кунева", но е отворено за коалиция с бъдещата политическа формация на първия български еврокомисар „България на гражданите", предаде „Медиапул".

„Движението е готово да се яви самостоятелно на следващите парламентарни избори през 2013 г., но остава отворено за коалиция с всички партии с близки до движението идеи," заяви Христина Христова.

Сред целите на конгреса е и изборът на нов лидер, а претендентите за поста са досегашният председател на движението и столичният общински съветник и бивш зам.-министър в кабинетите „Сакскобургготски" и „Станишев" Любка Качакова, след като третият кандидат Минчо Спасов си направи самоотвод..

„Най-сетне НДСВ се изчистило от кариеристи и службогонци. Останахме си най-верните, най-сигурните, които винаги сме били само в НДСВ," каза Христина Христова.

Тя отбеляза, че партията трябва да остане единна, както е призовал и предишният лидер Симеон Сакскобургготски.

Според нея НДСВ си е върнало самочувствието, след като през 2009 г. избирателите наказаха движението и то не можа да мине 4-процентната граница за влизане в парламента.

По думите на лидера на партията след местните избори миналата година НДСВ в момента е навсякъде на картата на страната.

Христина Христова коментира Меглена Кунева доста противоречиво.

„Не мога да не изразя възмущението си от отстъпничеството и предателството на НДСВ. И дума не е ставало, че след изборите г-жа Кунева и г-н Вълчев ще правят партия и няма да работят за НДСВ," не скри Христина Христова.

Тя обаче подчерта, че „вратите остават отворени", ако Меглена Кунева преосмисли шансовете си за успех на изборите.

По думите на Христина Христова все повече настъпва времето на коалициите, въпреки че сегашното правителство е сатанизирало коалиционната формула на управление.

„Управлението на ГЕРБ мисли в магистрали и милиарди и рядко обръща внимание на проблемите на хората," посочи Христина Христова.

В управленската програма на НДСВ обаче основният акцент ще е политиката за семейството, допълни тя и обясни, че между 2001 и 2005 г., когато на власт бе правителството на НДСВ, се е живеело най-спокойно, бизнесът се е развивал предсказуемо, корупцията била доведена до най-ниските си нива, безработицата - свалена до шест процента и в България са се раждали повече деца.

#НДСВ #Меглена Кунева #коалиция #Христина Христова #Любка Качакова #Минчо Спасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници