Откриват ремонтирания корпус на затвора във Варна

Откриват ремонтирания корпус на затвора във Варна
Източник: bTV
A A+ A++ A

Ремонтираният основен корпус на затвора във Варна ще бъде официално открит утре, от 15.00 ч. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието, предаде БНТ.

След реконструкцията, затворът ще е с капацитет до 262 лишени от свобода, при спазване на изискванията за 4 км. м. на един затворник. Във всяко спално помещение е изграден санитарен възел, подменена е дограмата и настилката. 
Строително-монтажните работи във Варненския затвор започнаха през септември 2016 г. Значителното подобрение на битовите условия за живот на лишените от свобода се реализира с капиталови средства на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" /ГДИН/ на стойност 1,1 млн. лева.

С мащабния ремонт, какъвто не е предприеман от 70-те години на миналия век във Варна, се отговаря на основни критики от страна на международни мониторингови организации по отношение на пренаселеността и лошите битови условия в местата за лишаване от свобода.

На събитието ще присъстват главният директор на ГДИН Гергана Георгиева, заместник-главният директор на ГДИН Свилен Цветанов, директорът на затвора Йордан Йорданов, представители на местната изпълнителна власт, магистрати.

#Варна #ГДИН #затвора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници