Полският премиер Беата Шидло остава под лекарско наблюдение

Полският премиер Беата Шидло остава под лекарско наблюдение
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Премиерът на Полша Беата Шидло се възстановява бързо след претърпяната миналата седмица автомобилна катастрофа, но ще остане в болница през следващите няколко дни. Това обяви днес правителствен говорител във Варшава, цитиран от Ройтерс и ТАСС, предаде БНТ.

Говорителят Рафал Бохенек прочете пред репортери изявление на лекарите от Военномедицинския институт, според което Шидло няма счупени кости, а получените рани не налагат хирургическа операция. "Естеството на раните и продължаващото лечение и рехабилитация обещават бързо възстановяване", каза Бохенек.

Тя обаче ще остане в болницата "под наблюдение" още няколко дни и ще пропусне насроченото за утре заседание на правителството. Заседанието ще бъде ръководено от вицепремиера Пьотър Глински, който е и министър на културата и националното наследство, добави говорителят.

Беата Шидло пострада в петък вечерта, когато колата ѝ се блъсна в дърво в Южна Полша. Тя бе транспортирана по въздуха до Варшава и оттогава бяха обявени малко подробности за състоянието ѝ, припомни Ройтерс. ТАСС допълни, че в петък правителственият кортеж от три автомобила е предприел изпреварване на кола "Фиат".

Шофьорът на "Фиат"-а е пропуснал първата кола, но след това рязко е извил наляво и ударил автомобила на Шидло. В опит да избегне сблъсъка водачът на премиерската кола извил волана и я блъснал в крайпътно дърво. Шофьорът на Шидло не е пострадал сериозно, но един от нейните телохранители е получил фрактура на крака, след което е претърпял успешна операция във Варшава.

Ройтерс отбеляза, че случилото се поражда голяма загриженост, тъй като това е третата катастрофа на автомобил с високопоставени официални лица, откак властта бе поета от консервативната "Право и справедливост" преди малко повече от година.

#Беата Шидло #катастрофа #Рафал Бохенек

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници