Съдът в Търново ще гледа делото срещу лекарката, обвинена за смъртта на новородено

Съдът в Търново ще гледа делото срещу лекарката, обвинена за смъртта на новородено
Източник: Novinite.bg
A A+ A++ A

Апелативният съд във Велико Търново днес ще гледа делото срещу лекарката Нина Байчева от Тетевен, която  получи двегодишна  условна присъда от Ловешкия окръжен съд заради смъртта на новородено и забрана за същия период да упражнява и лекарската си професия, предаде БНР. 

Делото е образувано по въззивни жалби от подсъдимата и от частните обвинители - Наташа Габровска и съпруга й, родители на починалото  новородено през април 2015 г.

Д-р  Байчева моли съда да я признае за невинна или да отмени присъдата или да върне делото за ново разглеждане от друг състав на съда в Ловеч,  тъй като са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила.

От своя страна  в  жалбата си частните обвинители  посочват, че е налице  явна несправедливост по отношение на наложените на подсъдимата наказания и настояват за по-тежка присъда.

Д-р Байчева беше осъдена за това, че  поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, при водене на раждане  в тетевенската болница въвела лекарствен продукт с голяма концентрация и  не проследила състоянието на родилката като причинила по непредпазливост смъртта на бебето, което почина два дни след раждането си в болница в Плевен.

 

#Нина Байчева #бебето #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници